Dagboek 2017

14 juli: Een fiets vol oogst

Zo leuk hoe alles het dit jaar doet! Ben er helemaal blij mee. Al een tijdje geleden dat ik een stukje geschreven heb, maar het is eerlijk gezegd ook leuker om op de moestuin bezig te zijn dan er over te schrijven;-) Maar het wordt nu dus wel weer eens tijd. We zijn dus al flink aan het oogsten

Zo hebben we natuurlijk al regelmatig worteltjes geoogst (die overigens geroosterd in de oven ook heel lekker zijn) en ook al een paar keer bietjes en rabarber. Alle peulen zijn inmiddels geplukt (de vriezer ligt vol) en de struiken hebben we al weggehaald.

Vorige week hebben we een spitskool gegeten en een stuk witte kool gebruikt in een gerecht. Lekker hoor, ik wordt er sowieso altijd blij van als ik iets eet wat we zelf gekweekt hebben maar het smaakt ook gewoon beter.

En vandaag heb ik de uien er uit gehaald. Het loof begon al af te sterven. Het was nog niet helemaal bruin, maar omdat het flink geregend had en er nog meer regen voorspeld wordt, wilde ik ze er uit halen. Sommige mensen zeggen dat het te snel is, maar ik heb het vorige jaren ook zo gedaan en die uien kon ik prima bewaren. Ze hangen nu te drogen, een deel op de moestuin en een deel thuis in de kas. Ruikt lekker daar 😉

De courgettes en de pompoenen gaan ook echt hard. Waren we eerder dit jaar nog bang dat we niet genoeg hadden en hadden we zorgen over de opbrengst, dat is nu echt niet meer nodig. Al verschillende courgettes geoogst en de pompoenen groeien flink.

En nog leuk (we doen er verder niets mee) de artisjok bloeit 🙂

 

 

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top