Dagboek 2019

15 maart; Wachten op mooi weer duurt lang!

Alle zin en mooie plannen kan ik niet kwijt want het is rotweer. Volgens mij al ruim 2 weken (hoewel het nog langer lijkt) en het duurt nog het hele weekend. Voor volgende week is er beter weer voorspeld, maar het moet wel een tijdje droog zijn voordat we wat op de moestuin kunnen gaan doen. En die uien en aardappelen liggen maar te wachten 🙁 Helaas niets aan te doen. Ik moet me daarom maar uitleven op de plantjes die ik binnen heb gezaaid. Inmiddels staan de kolen en tomaten ook binnen, want de temperatuur in de kas is zonder zon gewoon te laag.

Daarom heb ik wel al een flinke rij met spitskolen, komen de eerste rode kolen op en zie ik volgens mij ook voorzichtig de eerste roma tomaat opkomen.

Spitskolen

Spitskolen komen op

Rode kool

Rode kolen komen op

Zoals je ziet zijn het er genoeg want we willen er maar een stuk of vijf neerzetten. Maar ik kan er vast wel andere mensen blij mee maken. Zodra ze nog iets groter zijn en nog twee blaadjes hebben ga ik ze verspenen en gaan ze wel naar de kas. De tomaten kunnen dan lekker rustig binnen opkomen en doorgroeien.

Wat wel een leermomentje was, is dat je vermiculiet dus ook te nat kan hebben. Ik had wat beschimmelde zaden in de bak namelijk. De spitskool lijkt er geen last van te hebben, zoveel zijn er opgekomen, maar goed is het natuurlijk niet. Ik had het wel in een zeef laten uitlekken, maar waarschijnlijk niet genoeg. En daarna heeft de bak buiten in de kou gestaan wat misschien ook niet geholpen heeft. Ik heb het er nu zo goed mogelijk uitgehaald en de schuifjes van de deksel staan open zodat er frisse lucht bij kan.

Pepers

De pepers gaan goed! Er is zelfs een zaadje van de Cayenne Long Slim opgekomen in het potje met aarde en ik zie er ook een in de vermiculiet opkomen. De andere twee nog niet en de Black Olive ook nog niks, zowel in de aarde als in de vermiculiet niet. Dat is wel jammer, maar ik blijf denken dat het nog kan.

De eerste Biquinho Yellow en African Bird’s Eye hebben in ieder geval een nieuw blaadje!

Biquinho Yellow

Nieuw blaadje bij de Biquinho Yellow

African Bird's Eye

Nieuw blaadje bij de African Bird’s Eye

 

 

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top