Dagboek 2019

17 februari; plannen en goede voornemens

De zon schijnt volop en dat maakt zoals elk jaar dat het begint te kriebelen voor de moestuin. En als je dan de foto’s aan het doorkijken bent helemaal. Vandaar bij dit bericht een foto die wel motivatie geeft; zo leuk al die oogst.

Moestuinplannen dus; hoe gaan we het dit jaar doen?(het moet in ieder geval beter dan vorig jaar). Het is en blijft wel leuk alles zien groeien en het lijkt toch beter te smaken als het uit eigen tuin komt. Maar omdat het vorig jaar tegenviel doordat we er te weinig tijd aan hebben besteed (er zijn nog zoveel andere leuke dingen te doen), moeten we het dit jaar wel anders aanpakken.

Het leukste gedeelte is wat gaan we doen en daar plannen voor maken. Maar daarvoor moeten we eerst de moestuin op orde brengen (het minder leuke gedeelte). Omdat de winters tegenwoordig zo zacht zijn in Nederland, kan het onkruid goed overleven. Het ziet er dan ook nog groen uit op de moestuin. We (of eigenlijk Edwin) zijn begonnen met het weghalen van al het groen en ouds dat er nog stond van vorig jaar. Daarnaast moeten de paden weggehaald worden omdat we het willen laten spitten (machinaal) en die ca 75 40×60 grindtegels zijn behoorlijk zwaar. Maar het schiet op. Omdat het spitten pas eind maart gaat gebeuren, hebben we ook nog even.

We hebben gemerkt dat 3a gewoon teveel is. We gebruiken veel dingen die we zaaien en oogsten niet. Dit jaar gaan we daarom voor minder. Dat betekent dat we in ieder geval een stuk gaan inzaaien met snijbloemen. Daarnaast een stukje met vaste kruiden (staat leuk en ruikt lekker). Een paar rijtjes aardappel, uien, rode kool, boerenkool, spitskool, peultjes, sperziebonen, pompoen, courgette, mais en tomaten……….. Daar denk ik nu aan, maar we hebben het nog niet uitgewerkt.

In ieder geval zijn we weer plannen aan het maken en zitten we vol goede voornemens. Zowel voor op de moestuin zelf, maar ook met betrekking tot het bijhouden van dit dagboek.

Straks gaan we alvast de pepers zaaien 🙂 Deze houden we gewoon binnen en hebben we daarom een beetje uitgezocht zodat ze goed in potten kunnen. Ben benieuwd!

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top