Dagboek 2017

2 juni: De eerste peulen geoogst

Het eerste portie witbloeiende peulen geoogst. Hoewel ik ze nog redelijk klein vond, begonnen de zaden/erwten al best dik te worden. Van het weekend daarom maar nog flink verder oogsten en invriezen, dat zou goed moeten kunnen. Dan kan er waarschijnlijk ook wel een portie roodbloeiende geoogst worden.

Dat is dus hartstikke leuk, maar minder is dat de pattison bezoek heeft gehad van een slak en is weggevreten 🙁 Zo jammer; rotbeesten. Ik heb ook nog niet kunnen bedenken waarvoor deze beesten nuttig zijn. Ook een van de pompoenen is aangevreten. Daar had ik nog een bloempot zonder boden omheen gezet maar de slak heeft gewoon de moeite genomen om hier overheen te klimmen. Zijn dus ook geen slimme beesten want er staan ook pompoenen zonder obstakels in de tuin. Ik denk dat we blij mogen zijn dat het zo droog is deze periode, dan overleeft de rest misschien.

De droogte zorgt er wel voor dat we al een aantal keer water hebben gegeven. Daarbij merk ik ook dat 3 are best veel is 😉 . Er gaat ook wel anderhalve (blauwe) ton per keer door. Nu kunnen we deze elke week bijvullen, hebben we er 5 en willen we niet elke dag water geven dus dat past prima.

Zaten er een paar dagen geleden bloemknoppen in de aardappel planten, vandaag zag ik er al echte bloemen in. De snijbiet doet het wisselvallig, niet de hele rijen zijn volledig opgekomen en er is veel verschil in grootte. Van de pastinaken snap ik ook niets, die komen ook wisselvallig op. In de 2 nieuwe rijen die ik gezaaid heb, zie ik nog niets. Maar ik weet ook uit ervaring dat dat nog wel kan komen. Afwachten dus nog.

In de kas zijn de romeinse sla zaadjes volgens mij allemaal opgekomen. Dit in tegenstelling tot de gewone sla, waar er maar een paar wat deden. Van de romeinse sla heb ik er vandaag 12 verspeend.

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top