Dagboek 2017

21 mei: Wat groeit alles lekker hard

hommel in bieslook
overzicht moestuin mei

overzicht moestuin mei

Na de slakkenjacht van eergisteren, hebben we gisteravond weer ruim 100 slakken gevangen op de moestuin. Hiervan zouden ze toch moeten leren 😉 . We hopen dat als we dit een tijdje volhouden, het ook werkt en dat als straks de courgettes opkomen ze dus niet opgegeten worden.

Vandaag was wel lekker genieten op de moestuin hoor! Heerlijk weer om alle spruiten- en boerenkoolplantjes in de grond te zetten. En eindelijk ook nieuwe pompoenen gezaaid, lekker veel dus als maar de helft op komt is het al goed. Manlief heeft nog een zaaibedje prei gedaan. De andere prei vinden we nog niet echt opschieten, maar misschien moeten die binnenkort toch maar in gaten gezet worden.

In de verhoogde bak nog een rijtje pastinaak, lente ui en bietjes gezaaid. De bietjes in de volle grond worden dit jaar zo erg aangevreten, maar ze lijken het toch wel te overleven. Ook hebben we op 2 plekken nog wat zonnebloemen gezaaid.

Wat we vorige week gezaaid hebben, de mais en de stamslabonen, komt al goed op! Dat gaat echt heel snel, het is dan ook heerlijk weer. De stokbonen heb ik nog niet gezien, maar die zijn ook wat later.

De moestuin staat nu ook wel bijna vol. Ik wil nog een rijtje andijvie, spinazie en mini sla zaaien als ik een plekje vind. Dit om te proberen hoe dat gaat voor volgend jaar misschien. Ook hebben we nog knolvenkel en koolraab maar die moeten misschien maar een jaartje wachten. En het lijkt me mooi om volgend jaar pioenrozen neer te zetten. Zoveel leuke dingen nog om te doen en te proberen 🙂

Thuis in de kas daarom ook nog maar 3 extra pepersoorten gezaaid.

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top