Dagboek 2018

23 februari: moestuinkriebels

Het is momenteel Siberisch koud maar het zonnetje schijnt al een paar dagen lekker waardoor ik gelijk wel weer de kriebels krijg om in de moestuin bezig te gaan. Helaas is het daar nog te vroeg voor, hoewel het bij ons in de ‘kas’ vandaag al 16 graden was (en dat was het buiten echt niet, brrr).

Wat natuurlijk al wel kan is vast bedenken wat je dit jaar gaat zaaien op je moestuin en waar je dat gaat doen (je bouwplan). Ik heb eerst een inventarisatie gemaakt van de zaden die ik nog over heb van vorig jaar. Nu zullen deze het misschien minder goed doen dit jaar, maar het zijn er nog zoveel dat ik hoop dat er wel voldoende uitkomt om de moestuin te vullen.

Grotendeels zullen er dus dezelfde groenten komen als vorig moestuin seizoen. Wel wat minder kolen, sperziebonen en peulen want die hebben we nu nog steeds in de vriezer liggen…… tja, misschien waren we iets te enthousiast met de aantallen vorig jaar.

Dit jaar willen we daarom ook een deel van de moestuin inrichten om snijbloemen en kruiden te plaatsen. Onder andere mooie pioenrozen, daar word ik altijd blij van als ik ze zie 🙂 . En ik heb een mengsel met eetbare bloemen besteld waar ik heel benieuwd naar ben. En iets nieuws voor ons: de Ananaskers Kaapse kruisbes. Vooral omdat die er leuk uit ziet, maar  je kan hem natuurlijk eten als fruit.

Inderdaad, ik heb vandaag de bestelling geplaatst 🙂 . De knoflook, aardappelen en uien om te planten/poten. En daarnaast de groenten waarvan ik geen zaden meer heb. En dit jaar Okra Clemson Spineless en Palmkool Nero di Toscane, ook iets nieuws om te proberen. Waar ik overigens nog niet mee ben begonnen is het bouwplan. Dat is best raar want volgens mij had ik daar de afgelopen seizoenen in januari al een eerste versie van.

Wel een klein dompertje is dat we eind van vorig seizoen niet alles konden spitten en we nu dus zitten met een half omgespitte tuin, die nog aardig groen ziet van het onkruid-> zo jammer! Dat komt wel weer goed (toch? hoop ik!), de grond ziet er best prima uit. Redelijk los nog, helemaal niet platgeslagen door de regen die we hebben gehad zoals op de vorige tuin. Ik heb dus goede hoop dat de drietand er straks makkelijk doorgaat. Vorig weekend hebben we al flink wat onkruid geruimd tussen de aardbeien en dat ziet er gelijk weer een stuk beter uit. Het is wel flink wat werk, maar in het voorjaar lijkt dat altijd makkelijker te gaan dan in het najaar. We hebben wel bedacht dat we het dit jaar aan het eind van het seizoen maar laten ploegen. Dan moeten wel de paden er uit, maar dat is waarschijnlijk minder werk dan zelf spitten. Dat doen we dan misschien wel weer als we met pensioen zijn 😉

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top