Dagboek 2017

23 juni: Het regent zonnestralen!

Wat is het mooi weer geweest zeg, heerlijk! En dat vinden de planten op de moestuin volgens mij ook. Alles groeit lekker door en we hebben al een aantal keer flinke zakken peulen geoogst. Ik vind het echt verbazingwekkend hoeveel daar afkomt; leuk!

kapucijners

Kapucijners gedopt

En zoals ik in mijn vorige bericht al opmerkte, de kapucijners gingen ook goed, dus daar hebben we een deel van geplukt. Zelfs leuk om te doppen 🙂 . We hebben nu 500gram gedopte kapucijners, net wat te weinig voor een maaltje voor ons 4 dus hebben we ze ingevroren. Waarschijnlijk gaan we van het weekend nog een deel plukken en dan kunnen we die samen met de eerste portie eten, kijk er al naar uit.

De pompoenen en de courgettes lijken ook eindelijk aangeslagen te zijn. Die beginnen flink te groeien en een aantal pompoenen begint al een rank te vormen. We hebben helaas in tegenstelling tot sommige buren nog geen bloemen, maar dat kan volgens mij niet meer lang duren.

 

De kolen groeien als kool en ook de rabarber doet dat. De stokslabonen zijn al flink aan het klimmen en in de stamslabonen zitten de eerste bloemknoppen. De extra rijen die we laatst gezaaid hebben, beginnen ook op te komen. De mais is al een halve meter hoog. Het lijkt er hier alleen op dat de nieuwe rijtjes zaden grotendeels zijn opgegeten.

Hoewel ze nog niet allemaal potlooddik waren, hebben we ook de prei verplant. Eerst de ‘kluit’  uitgeschept en in een emmer met water gedaan. Dan voorzichtig de wortels van mekaar losmaken. Per prei dan de wortels tot op ca 2 cm afknippen en ook de bovenkant van het blad. Manlief heeft daarna 144 gaten in de grond gemaakt waarin de preien verder kunnen groeien.

Ook in de kas gaat het goed. De eerste tomaatjes zitten in de tomatenplanten.

En in de paprikaplantjes heb ik de eerste bloemknoppen gespot.

Alleen de komkommers geven wat zorgen. Er zitten er lekker veel in, maar we ontdekten vandaag dat er ook spint in zit. En daar gaat je komkommer kapot van 🙁 Daarom vandaag in ieder geval de plant even helemaal lekker nat gemaakt, want daar schijnen ze niet van te houden. Ben benieuwd of het nog goed komt.

De peperplantjes beginnen ook eindelijk te groeien, hoewel er een gewoon helemaal niet opgekomen is. En dat zal nu ook wel niet meer gaan gebeuren. Maar in de Chinese 5 color die binnen staat, zit de eerste bloem!

 

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top