Dagboek 2017

27 mei: nog meer slakken, maar ook heel veel pompoen, peulen en groei!

We zijn nog een paar keer op slakkenjacht geweest en hebben weer flinke aantallen verhuisd naar een plek ver weg van de tuin. De laatste dagen is het droger dus valt het mee met de slakken. Dat is maar goed ook want er komen wat gezaaide pompoenen en courgettes op en we hebben ook nog flink wat flinke pompoenplanten gekregen. Deze hebben we her en der langs de rand van de moestuin gezet. Hopelijk wordt er nu verder niets meer opgegeten.

We hebben ook de ‘kevertjes-vang-methode’ met een plank met lijm geprobeerd, maar dat was helaas geen succes. Die verblijven dus nog vrolijk all inclusive op het kolenveld. Op en tussen de kolen waarvan we overigens bij sommige al zien dat er zich een kool lijkt te vormen.

Sperziebonen en mais

De sperziebonen en de mais die we 13 mei gezaaid hebben, komen goed op. We hoorden wel van de buren dat er duiven in de tuin zaten. Die hebben de mais en de stamslabonen wel met rust gelaten, maar bij de stokslabonen is nog niet alles opgekomen. Nader onderzoek laat ook geen zaadjes meer zien, dus bij deze stokken nieuwe zaden gelegd en wat stroken plastic rond de stokken gebonden om de vogels af te schrikken.

Al heel veel peulen

De eerste peulen kunnen denk ik al snel geoogst worden. Overal zitten bloemen maar ook al vruchten in. In de peulen, doperwten, kapucijners en tuinbonen. In deze laatste zitten ook luizen……. heel veel luizen. Benieuwd of ze nog een beetje te oogsten en doppen zijn met al die kleef 🙁

En voor de rest…….

Al een bloemknop in de aardappelplanten en heel veel aardbeien. En thuis een echte komkommer in een van de komkommers in de kas. 🙂 In diezelfde kas ook romeinse sla gezaaid in vermiculiet.

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top