Dagboek 2019

29 maart: Lente!

Wat een heerlijk weer vandaag en ook morgen schijnt een cadeautje te worden! Het lente weer houdt volgens mij niet aan, dus ik ga er maar van genieten 🙂 Deze week niet zoveel aan de moestuin gedaan/kunnen doen. We wachten tot de moestuin zelf gefreesd wordt (moet het nog iets droger voor worden). En er was niks meer voor te zaaien, maar de april-zaadjes liggen natuurlijk al klaar voor volgende week. Niet zoveel te vertellen dus, maar wel veel te laten zien.

Wel zoals ik vorige keer al aangaf de pepers en de tomaten verspeend. De pepers hadden verrassend grote/lange wortels. Ze doen het in de potten wisselend. De een groeit lekker door en de ander lijkt wat achter te blijven. Ook van dezelfde soort. Nu ik er over nadenk doen de plantjes gezaaid in grond het volgens mij beter. Maar we hebben geduld (hahah) dus wachten af of de rest een inhaalrace begint.

Ook heb ik 64 tomaten-zaailingen verspeend. Dat is natuurlijk teveel om zelf neer te zetten, maar de eerste 6 zijn al mee naar mijn schoonmoeder en voor de rest vind ik vast ook wel een plekje. Ik schrok wel even na het verspenen, want het was een slappe hap al die plantjes. Maar gelukkig herstelde dat dezelfde dag nog.

De eerste serie verspeende kolen is al wat gegroeid en de rest (ook om uit te delen) heb ik ook verspeend.

En de peulen gaan ook zo goed 🙂 Links de witbloemige en rechts de roodbloemige.

Manlief is deze week wat drukken geweest dan ik, want die heeft op de moestuin nog een stukje gespit. Dat was nog niet gedaan omdat dat aan de andere kant van het pad ligt tussen de aardbeien en de rabarber. Daar zit ook heel veel kweekgras dus na elke schep moest de kluit uitgeplozen worden op de wortels. Lekker klusje dus. Ik heb wel eindelijk de door de kinderen gemaakte insectenhotels opgehangen. Laat de beestjes maar komen!

De ananaskersjes gaan ook heel goed. Die kunnen deze week ook wel verspeend worden. En kijken of ik alvast wat ga voorzaaien of dat ik mijn geduld nog even kan bewaren tot half april 😉

 

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top