Dagboek mei 2017

5 mei; Weer terug na even stilte

Afgelopen weken niet op de tuin geweest en (bijna) niets gedaan omdat manlief een ongeluk heeft gehad. Maar nu zijn we weer geweest en hebben we nog een appelboompje (Jonagold) en een (rode) frambozenstruikje geplant. De bloesem die in de kers zat lijkt toch door de vorst aangetast te zijn dus benieuwd of hier nog vruchten in komen. Nu houden we er sowieso rekening mee dat er pas volgend jaar overal vruchten aan komen, omdat de fruitbomen en -struiken dit jaar pas neergezet zijn.

De radijsjes doen het leuk en daar hebben we er al verschillende van geoogst. Ook de wortels zijn goed aan het groeien en moeten we binnenkort uitdunnen. In de 2 rijen lenteui komt er 1 sprietje op en in de rij met pastinaak zie ik een paar blaadjes boven komen.

De aardappels beginnen al flink boven de grond te komen en er is maar 1 pootaardappel die het niet doet. Wel een paar vroege blaadjes met een klein beetje vorstschade, maar daar zal de plant verder niet veel last van hebben.

De uien zijn ook allemaal wel uitgelopen. Volgend jaar er alleen rekening mee houden dat we ze zover uit elkaar planten dat de schoffel er tussen past 🙂

De kolen hebben het beetje vorst goed overleefd. Ze worden wel wat aangevreten en onze slakkenvallen lijken niet te helpen, dus ik hoop dat ze wel mooie kolen gaan vormen. De peulen worden ook wat aangevreten, maar daar heb ik 2 jaar geleden bij gezien dat er gewoon vruchten aankomen en dat dat niet zoveel uitmaakt. Ze groeien in ieder geval wel lekker door.

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top