Dagboek 2019

6 april: Ananaskers en lekker doorgroeien

Vandaag eindelijk een aantal ananaskers zaailingen verspeend. Het werd een beetje vol in de bak maar het was meer mijn ongeduld dan dat het al nodig was. Ik heb er 12 gedaan, een paar voor onszelf en weer een paar om uit te delen:-).

De rest groeit goed door. De Black Olive peper krijgt eindelijk een nieuw blaadje dus die is goed aangeslagen. Ben ik helemaal blij mee 🙂 De andere zijn nog steeds verschillend van grootte maar groeien allemaal prima. Het is nu ze zo klein zijn al leuk om te zien de blaadjes verschillend van vorm zijn. Onderstaand, naast de Black Olive bijvoorbeeld de Cajun Belle en de Buiquinho Yellow die een heel andere vorm van de blaadjes hebben.

De tomaten (staan nog binnen) groeien ook goed. En ook buiten gaat het goed. De peulen zien er uit of ze de grond al in kunnen, dus ik hoop dat de moestuin volgende week klaar is. Het weer lijkt lekker en droog voorlopig, dus dat moet goed komen. Zie onderstaand de foto’s van deze plantjes.

En verder?

Het wordt tijd voor nieuwe dingen. De zakjes met zaadjes liggen al klaar. Ik wil de prei in een grote bak zaaien. Als ze dan opgekomen zijn kan die ‘kluit’ op de moestuin geplant worden. Waarna ze weer als ze potlooddik zijn, uitgeplant kunnen worden. Zie ook de Prei pagina over hoe dat gaat. De boerenkool ga ik denk ik vermiculiet zaaien zodat ik die kan verspenen. Die zaadjes zijn zo minuscuul dat in potjes grond een priegelwerkje wordt. Maar het scheelt natuurlijk wel verspenen, dus daar denk ik nog even over 😉 En ik ga de pompoenen, courgette, komkommer en paksoi voorzaaien. Die moeten onder glas, dus ik denk dat ik die dan eerst binnen zet.

 

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top