Dagboek mei 2017

6 mei; Courgettes planten

Nog geen ijsheiligen geweest dus nog een beetje spannend, maar de courgettes zijn al zo groot in de pot dat ik er toch maar alvast een paar heb geplant. Omdat we van elke soort 2 planten hebben (en van de gewone 4), van elke soort 1 geplant. Zo hou ik de rest nog even een weekje in reserve (en indien nodig vorstvrij). Hoop dat ze het weer goed gaan doen. Slechter dan vorig jaar kan niet, want toen hadden we geloof ik in totaal 1 courgette, maar het jaar daarvoor hadden we er echt veel en stond de vriezer vol met courgettesoep 🙂 Naast de courgettes ook een flespompoen geplant. De ‘gewone’ pompoen nog niet, want daar heb ik pas 1 goede plant van die ik dus nog even bewaar voor de zekerheid. De zaden kwamen niet zo goed op, ik denk dat ik ze te nat heb gehouden. Maar het lijkt er nu wel op dat er nog 3 gaan opkomen.

 

Waar de courgettes nu staan, kwam een citroenplantje op. Dat ruikt lekker dus heb ik die verplaatst in de buurt van de compostbak.

Daar ook een (vlees)tomatenplantje neergezet. Zelf hou ik niet zo van tomaat, maar het is wel leuk om te zien groeien. Deze zaden hadden we nog van 2 jaar geleden. Toen hebben we het niet helemaal goed aangepakt met de tomaten, bijvoorbeeld niet goed gedieft, dus dit jaar gaan we beter ons best doen.

De snijbiet begint ook op te komen, ziet er allemaal nog groen uit dus benieuwd wanneer het een beetje gaat kleuren. Deze zouden niet zo hoog worden (moeten geoogst worden bij 10cm).

De voorgezaaide prei hebben we uit de bak naar de volle grond verplaatst waar ze nog even wat groter kunnen worden voordat ze de ‘gaten’ in gaan.

En de artisjok die we verplaatst hebben, is weer goed aangeslagen.

Helaas zitten er in de aardbeien nog geen vruchten (die heb ik op FB wel al voorbij zien komen bij anderen), maar er zitten wel genoeg bloemetjes in dus zal dat niet lang meer duren.

De tuin ziet er echt leuk uit nu en ook al zo vol. Onkruid is nog overzichtelijk dus goed bij te houden. Volgende week de sperzibonen en de mais zaaien. En binnenkort de boerenkool en spruitjes planten. Deze zijn allemaal verspeend en staan nu in potjes verder te groeien.

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top