Dagboek 2017

8 mei; Help nachtvorst op de moestuin verwacht !

Courgettes met stro tegen nachtvorst op de moestuin

Ja en dan wordt er toch nog nachtvorst op de moestuin verwacht voor de komende nachten……. daar hadden we dus eigenlijk niet meer op gerekend 🙁 Juist van het weekend de gok genomen om courgettes en pompoen op de tuin te zetten. Maar niet alleen dat, de aardappels staan ook al zo mooi boven de grond en in de aardbeien zitten al allemaal bloemen. De rest van de planten (uien, prei, kolen en peulvruchten) moeten wel tegen een beetje nachtvorst kunnen. Maar ik hoop zo dat het mee gaat vallen.

Nachtvorst en moestuin, slechte combinatie

In ieder geval hebben we de courgettes en de pompoen bedekt met stro en ook een paar rijen aardappelen. Helaas hadden we niet meer genoeg voor alle aardappels en de aardbeien. Dus nu maar afwachten de komende dagen. Je ziet het snel genoeg. Als de blaadjes verschrompelen of als snot worden heeft het te hard gevroren. Helaas hebben we dat met de courgettes al eens meegemaakt. Gelukkig is het nog vroeg genoeg in het jaar om opnieuw te zaaien mocht het mislopen.

Hoewel het best wat geregend heeft afgelopen week, zagen sommige plantjes er vanavond toch wat dorstig uit. Maar water geven terwijl er nachtvorst verwacht wordt leek ons niet zo’n goed idee. Dat gaan we daarom morgenochtend maar doen. Omdat bij ons op het volkstuincomplex maandagavond wel ‘water-avond’ is (dan zetten ze de pomp aan), wel een paar tonnen gevuld met water.

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top