Bloemkool

Bloemkool is een koolgewas.

Onze ervaring met bloemkool is goed als je het positief bekijkt 🙂 In 2015 hadden we een hele mooie kool, dus ze zijn te doen bij ons op de grond. De oogst in 2016 is wat de kolen betreft helemaal mislukt, maar dit jaar gaan we het gewoon opnieuw proberen.

Soort bloemkool en hoe te zaaien en oogsten

All the year round

Dit is een ras met veel blad aan de plant en grote bloemkolen. Voor de zomer en vroege herfst. Zaaien onder glas bij 15 graden en uitplanten in bewerkte en bemeste grond. De jonge plantjes beschermen tegen de koolgalmug en koolvlieg met anti-insektengaas.

Onze bloemkool, van zaai tot oogst (2017)

Bloemkool bloemkolen

Bloemkool 15 apri

8 mei: alle bloemkool staat nog goed en groeien als kool 😉 Er worden wel wat blaadjes aangegeten, maar ik vind het overall nog meevallen.

15 april: 15 bloemkolen geplant op het ‘koolbed’. Er zit een kraag omheen zodat ze hopelijk niet opgegeten worden. Ook een net er boven gemaakt tegen eventuele vogels (duiven). Misschien moeten we dit iets beter gaan maken als de koolwitjes komen, of gewoon goed op eitjes letten (en ze verwijderen). We hebben in ieder geval nog een paar bloemkolen achtergehouden als reserve in verband met de vorst die komende week verwacht wordt.

 

 

19 maart: plantjes verspeend

15 maart: jahaa, er gebeurt wat; de eerste ‘plantjes’ komen boven! En omdat het in de kas al bijna 23 graden was, hebben ze ook al echt buiten gestaan.

6 maart: oude zaadjes (2015) gezaaid in de kas.

To Top