Bouwplan 2018

Dit jaar willen we een kas op de moestuin plaatsen! Dat is wel een grote wens 🙂 leuk om tomaten, pepers, okra en paprika te telen. Ik heb hem daarom al ingetekend op de eerste tekening met het bouwplan. Hier is zijn ook meer bloemen en kruiden ingetekend. We hebben 3 are en nog veel groente van vorig jaar in de vriezer liggen. Dit jaar gaan we daarom van sommige soorten wat minder neerzetten waardoor er dus plaats is voor bloemen (o.a. pioenrozen) en kruiden.

Omdat we vorig jaar geen rekening hebben gehouden met de ideale volgorde (aardappels -> wortelgewassen -> vrachtgewassen -> bladgewassen -> koolgewassen -> peulgewassen), zit dat er dit jaar ook nog niet helemaal in. Maar met onderstaande opzet, zitten we daarmee al wat meer in de richting.

Het achterste bed met courgette en pompoen staat daar wel een beetje los van. Ik heb hier voor gekozen omdat dat een bed is met veel onkruid en omdat de pompoenen en courgettes veel blad hebben, hoop ik daarmee het onkruid een beetje te bestrijden.

 

To Top