Bouwplan 2019

Dit jaar geen wilde plannen, behalve dat we weer meer gaan doen dan we ons hadden voorgenomen :-).

Vorig jaar hadden we het over een kas en daar hebben we hele leuke gesprekken en plannen over gevoerd en gemaakt. Hij was ook ingetekend in het bouwplan, maar is er uiteindelijk niet gekomen.

Omdat we in 2017 eigenlijk al verkeerd begonnen zijn voor een goede vruchtwisseling en, niet onbelangrijk, de aardappelen en tomaten bij ons op de moestuin jaarlijks verplicht met 1/3 moeten opschuiven, was het weer lastig dit jaar.

Vorig jaar zijn we al een beetje in de juiste richting gegaan, maar met die verplichte wisseling van 1/3 kom je toch niet echt lekker uit als je zoals wij 6 vakken hebben. Toch denk ik dat het weer aardig gelukt is. Alles staat er in en niks op dezelfde plek als de voorgaande jaren (hoop ik;-)……. nou misschien een stukje sperzieboon, peul of mais. Maar volgens mij staan ze ‘er naast’.

De wortel gaat dit jaar niet in een verhoogde bak, dus daar moeten we een mooi stukje grond voor bewerken. En omdat we wel veel soorten hebben maar van elke soort niet zoveel willen neerzetten, zouden we ruimte over moeten hebben voor bloemen. Hoewel op de tekening lijkt dat nog niet heel erg, we gaan dat wel in de praktijk zien. De hele rechterkant is in ieder geval gereserveerd voor bloemen. Ik ben benieuwd of met me lukt me dit jaar netjes aan het plan te houden. En of ik anders het bouwplan aanpas zodat ik volgend jaar precies weet wat waar stond.

To Top