Kapucijners

Kapucijners zijn peulvruchten

Kapucijner

Soort en hoe te zaaien en oogsten

Blauwschokkers, van maart tot half mei op rijen op 120cm afstand. In de rij om de 10cm 2a3 zaden. Als de plant ca 15cm hoog is, rijshout of gaas neerzetten. Ze worden ca 180cm hoog.

Oogsten in juni-juli als de peul vol zit met erwten, maar niet te dik laten worden.

Onze Kapucijners, van zaai tot oogst (2017)

kapucijners

 

18 juni: een deel van de kapucijners geplukt. Alleen de mooie volle peulen. Na het doppen bleef er 500 gram over. Deze ingevroren om binnenkort na de 2e plukronde lekker op te eten.

 

Kapucijners 3 juni

 

2 juni: een logisch gevolg van de bloemen is dat er ook peulvruchten uit gaan groeien, dat is bij ons gelukkig ook het geval. De planten zitten vol met vruchten. Dit zijn nu nog heel plat, maar daar moeten de kapucijners nog in gaan groeien.

18 mei: de eerste bloem zit in de kapucijners! En ze komen ook al behoorlijk hoog, we moeten het ‘hek’ verhogen.

9 mei: de kapucijners groeien flink tegen het hek/net aan. Ook de rij gezaaide exemplaren begint al goed te groeien, hier moet binnenkort ook een hek bij.

2 april; kapucijners geplant in de tuin, 2 rijen waarvan bij een al gaas/net gespannen waar ze straks aan kunnen groeien. Daarnaast nog 1 rij gezaaid.

8 maart: Je kan al zien dat er een aantal kiemen 🙂

26 februari: Zaden van vorig jaar gezaaid in de kas (volgens mij ook blauwschokkers, net als de zaden die we dit jaar willen gaan zaaien).

 

To Top