Dagboek

2017 en een dagboek…… of een blog….. hoe je het ook wilt noemen. Het worden verhaaltjes over hoe het gaat op de moestuin, wat we doen, zaaien en oogsten. Leuk om (terug) te lezen, maar daarnaast ook de bedoeling dat het nuttig is šŸ™‚ Zodat we van onze ervaringen kunnen leren!

Naast de ‘verhaaltjes’ wil ik ook per gewas bijhouden wanneer ze gezaaid kunnen worden, wanneer ze kiemen, eventueel uitgeplant en daarna geoogst worden. Kortom informatie over het gewas en het hele groeiproces per gewas is straks te vinden in het menu. Daar moet uiteindelijk ook informatie bijkomen over de omstandigheden, maar ik weet niet of dat in het begin al helemaal gaat lukken.

De eerste twee moestuinjaren heb ik gedeeltelijk in een schriftje bijgehouden wat we wanneer gezaaid hebben en soms nog wanneer iets opkwam. De oogst is er helaas nooit bij in gekomen. Nu moet daar met dit blog verandering in komen, want uiteindelijk zal dat een soort kalender zijn waar ik in terug kan lezen wat en hoe het de vorige jaren ging.

2018 was qua vastlegging en ook wat betreft moestuin niet zo’nĀ  goed jaar. Maar nu het zonnetje zo lekker schijnt, ben ik vol goede voornemens voor 2019 šŸ™‚

 

To Top