Dagboek maart 2017

Di 21 maart; weer lekker opgeschoten

24 graden in de kas vanmiddag dus bijna alle planten staan lekker buiten.

De afgelopen dagen was het weer niet zo mooi, maar in de kas was het droog dus lekker tijd om wat planten te verspenen. Ik had de kapucijners, erwten, peulen en tuinbonen met meerdere in een potje gezaaid. Dat was dus niet handig. Volgend jaar gewoon 1 zaadje per potje;-) Ze staan nu bijna allemaal met 1 in een potje, ach mooie bezigheidstherapie. Trouwens ook ruime potjes nemen en niet die kleine voorzaai-dingen.

De kolen zaten wel bewust met meer in een potje, dat zijn zulke kleine zaadjes. Die heb ik nu allemaal verspeend. Nou ja, allemaal…… een stuk of wat, want allemaal is misschien een beetje veel.

En kruiden gezaaid. Ik had nog pads liggen die we eerder bij bestelde zaden hebben gekregen. Ben benieuwd of er nog wat uitkomt.

Ondertussen is manlief toen het even droog was op de tuin bezig geweest met het leggen van de paden. Voordeel van een regenbuitje is dat de grond makkelijk harkt en goed los uit elkaar valt. Nog 1 pad te gaan!

Ben overigens benieuwd of de in de bak gezaaide groenten opkomen. Inmiddels gehoord dat dat in verse compost misschien niet zo’n goed idee is. Nu heeft het de afgelopen dagen lekker geregend en kan het water er goed doorheen, dus we hopen dat het voldoende afgeblust is.

Oh, ook nog 3 soorten peper gezaaid. Deze staan binnen in potten, want die kunnen wel wat warmte gebruiken.

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top