Doperwten

Doperwten zijn peulvruchten

Doperwt

Soort doperwten en hoe te zaaien en oogsten

Eminent, zaaien vanaf half februari tot eind april op rijen op 40cm. In de rij om de 10cm 2a3 erwten. Wordt ca 40cm hoog dus kan zonder gaas geteeld worden.

Onze doperwten; van zaai tot oogst (2017)

13 juni: Het grootste gedeelte van de doperwten geoogst. Thuis gedopt en ingevroren. Overigens denk ik dat we ze volgend jaar wel aan gaas moeten doen, dan vallen de planten niet om en plukt het was makkelijker.

Eindelijk een foto van de doperwten; 3 juni, ik vind dat de planten best vol zitten en ze beginnen aardig te groeien.

2 juni: Nou het schort bij de doperwten op de een of andere manier aan foto’s. Er gebeurt wel van alles en ze groeien hartstikke goed. De planten zitten vol met bloemen en peulvruchten. Deze vruchten zijn nog heel dun en lijken op gewone peultjes. Maar daar moeten de doperwten nog vol in gaan groeien.

8 mei: de doperwten groeien flink door. Ook de gezaaide exemplaren zijn goed opgekomen en blijven niet heel ver achter op de rest. Ze worden wel een klein beetje aangevreten (door kevertjes denk ik), maar het valt nog mee vind ik.

2 april: de voorgezaaide doperwten in de tuin gezet. Bijna 2 rijen, de rest bijgezaaid. Tegen de vogels wat plastic stroken rondom gestrikt.

11 maart: Aantal zaden gezaaid in de kas.

 

 

 

To Top