Dagboek 2017

26 februari – Verhuizing…… gedeeltelijk

En dan heb je een nieuwe tuin op een mooi plekje met grond die een stuk droger lijkt, maar toch nog wel flink nat is door alle regen die we de afgelopen tijd hebben gehad. Niet op lopen dus! Gelukkig ligt er al een pad van voor naar achter.

Maar het wordt wel tijd om alvast wat dingen te verhuizen. Zo hebben we op de oude tuin wat fruitstruiken staan die beginnen uit te lopen waardoor het ons verstandig lijkt om deze alvast over te zetten. We halen ze uit de oude tuin waar ze met hun voeten in het water staan. Zo hoog staat het grondwater daar: zodra je een gat graaft, loopt dit vol met water. Wat dat betreft zullen de struiken wel blij zijn denken we. In de nieuwe tuin komen ze achterin op een rijtje te staan. Nou ja, rijtje….. een rij van ruim 10 meter hebben we daarvoor. Zo dienen ze gelijk als een beetje beschutting op de noordkant van de tuin. Benieuwd of ze dit jaar ook meer vruchten gaan geven, nu ze in hopelijk betere grond staan.

4x rabarber, de 2 voor zijn al wat groter dan de 2 achter

Ook de rabarber (champagne rood) komt al op. Vorig jaar hebben we 4 stuks van mijn paps gekregen dus die moeten we wel meeverhuizen. Op de nieuwe tuin hebben ze nu een mooi plekje en wat grappig is, is dat toevallig naast deze 4 exemplaren nog een rabarber op lijkt te komen, die dus al in de nieuwe tuin stond.

Ook de artisjok die we vorig jaar geplant hebben en het lijkt te overleven heeft een plekje in de nieuwe tuin gekregen.

Tot zover het leuke deel 🙂 We hebben naast de planten ook nog de kast voor het gereedschap afgebroken en verhuisd. De picknicktafel heb ik met zoonlief van 12 naar de nieuwe tuin gesjouwd (het is echt ver!). En de compostbak hebben we afgebroken. Plus al de houten palen, de tonkin stokken, de waterton en het gereedschap overgebracht.

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top