Dagboek 2017

Za 1 april; Aardappels en uien

Yeah! Vandaag eindelijk de uien en de aardappels de grond in:-) Eerst even het regenbuitje afgewacht waardoor de grond makkelijker te bewerken was. En wat een verschil zeg met de oude tuin, de grond is echt veel beter. We hebben 2 soorten aardappels Vitabella (vroeg) en Annabelle (middenvroeg). Omdat de aardappels dit jaar op het (voor ons) achterste 1/3 gedeelte van de tuin moeten, hebben wij een ‘bed’ beschikbaar van ongeveer 2,5x15m. Dit stond wel helemaal vol met distels, heel raar want op de andere bedden stonden er maar een paar verspreid. Maar die zijn nu keurig allemaal omgeschoffeld en we hebben nu 7 rijen vroege aardappels. Per rij liggen er ongeveer 10 in dus totaal 70. Daarnaast 6 rijen middenvroeg, waarvan een aantal langere rijen dus ook ongeveer 70. Dat moet wel een mooie opbrengst opleveren.

Dan de uien, we hebben sjalotjes, gele en rode ui. 1 rij sjalotjes en 7 rijen geel en 7 rijen rood. Per rij ongeveer 20 uitjes, dus daar kunnen we wel wat van uit delen:-)

Bij het halen van de aardappels kwamen we ook nog een kersenboompje tegen. Deze hebben we in een gat met potgrond, naast de appelboom achter de compostbak gezet. Benieuwd of we er dit jaar al kersen aan krijgen. Aan de appelboom beginnen de blaadjes al te komen, dus dat gaat de goede kant op. En de druif die bij het schuurtje staat begint ook uit te lopen. Net als de fruitstruiken, die deden het al goed, maar lopen ook goed door.

Thuis ook nog lekker bezig geweest en zonnebloem, pompoen, courgette en komkommer gezaaid. Staan wel binnen, want in de kas is het misschien nog te koud.

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top