Dagboek maart 2017

Za 4 maart – Compostbak en meer

Op een moestuin hoort een compostbak vinden wij. Hoewel de oude bak (ongeveer 1x1m) in 2 jaar nooit vol is geraakt, komt er toch weer een. Dit keer met 3 wat kleinere bakken/vakken. Ook laten we de voorkant open zodat je ze goed kunt om/doorscheppen. Met het hout van de oude tuinkast en de pallets die we van de oude bak hadden, zat hij zo in elkaar.

In een van de bakken ligt nu wat paardenmest. We hebben in de buurt van het volkstuincomplex meerdere paardenweitjes en van daaruit wordt soms een berg mest naast het tuincomplex neergelegd. En omdat we nu erg dicht aan de rand zitten, zijn er zo een paar kruiwagens naar de tuin gebracht. Haha, klinkt makkelijk he en dat is ook zo als je dit door manlief laat doen;-)

In de middelste bak ligt, hoe leuk!, compost uit de oude tuin. Een klein laagje maar wel heel leuk. Het werkt dus wel.

In de derde bak heeft zoonlief de oude mais stengels in stukjes geknipt en hebben we nog wat andere overblijfsels uit de oude tuin gelegd. Doel is om dit nu af en toe om te gooien waardoor het sneller compost wordt. We hebben gehoord dat het in 2 weken kan, maar dat lijkt ons erg enthousiast.

Rozemarijn, munt, salie en laurier

En ik kon het niet laten om alvast wat groen toe te voegen. ‘s Middags heb ik de oude wortelbak (een 2 plank-hoge bak van ca 1mx0,5m waarin we in losse grond wortels hebben gekweekt omdat deze in de klei niet groeien) neergezet met wat kruidenplantjes er in. In deze nieuwe tuin gaan we een grotere bak maken, zodat we meer wortels kunnen doen en daarnaast ook pastinaak en radijsjes.

 

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top