Dagboek maart 2017

Zo 12 maart; het eerste pad ligt

Zo, nu alle stenen over zijn en het prachtig weer is waardoor de grond al een beetje opdroogt, is het tijd om de paden aan te leggen. We willen er 6 maken, om de 2,5m. Smallere ‘bedden’  zijn misschien meer ideaal omdat je dan overal makkelijk vanaf het pad bij kan, maar daarvoor hebben we niet genoeg stenen. En we willen ook niet nog meer steen in de tuin.

Maar wat een werk, die grindtegels zijn zo lekker zwaar, pfff. Helaas ook iets verrekt in mijn onderrug, niet fijn. Maar er liggen bijna 2 paden, lekker hoor. De grond is alleen niet helemaal egaal, in het midden hebben we een kuil dus het pad loopt een beetje mee in de in de kuil. Maar goed, het is een moestuin een geen terras in onze achtertuin dus prima.

Dochterlief heeft ondertussen met een vriendinnetje op de oude tuin nog wat aardbeien er uit geschept, dus we hebben nu 5 rijtjes staan, denk een bed van 2×3 meter. Misschien ga ik ze dit jaar ook proberen 😉

En manlief heeft al een knoflook gespot die boven de grond uitkomt. Wat een paar dagen mooi weer al niet kunnen doen.

In de kas gaat het ook lekker, met de tuinbonen en de kapucijners dan. Helaas komt de rest nog niet op, maar misschien kan ik vandaag wat zien. Gisteren heb ik 27 graden op de thermometer gezien, lekker hoor! Maar vandaag gaan de tuinbonen en kapucijners tussen de middag wel naar buiten, kunnen ze alvast een beetje wennen.

 

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top