Dagboek 2017

Zo 2 april; het begint al echt wat te worden, zo leuk!

Gisteren al lekker bezig geweest met de aardappelen en uien en vandaag nog even flink doorgewerkt zodat ook alle voorgezaaide peulen, doperwten, kapucijners en tuinbonen er in staan. En daarnaast hiervan nog wat gezaaid.

Maar wat een werk 🙂 Hartstikke leuk dat voorzaaien en het zien groeien, maar al die plantjes er in zetten, dat is best veel werk. Mijn knieen vonden de grond vandaag ook een stuk harder dan gisteren. Maar het ziet er wel echt geweldig uit!

Alles staat op het derde bed van achteren en ook hier was de grond na het regenbuitje van vannacht prima te bewerken. Van de witbloeiende peulen had ik genoeg om 1 rij te vullen (2,5 meter) en daarnaast nog 2 rijen gezaaid. Van de roodbloeiende had ik er wat minder, dus daar bijna een rij met plantjes en nog 2 rijen gezaaid. Deze moeten in tegenstelling tot de witbloeiende ondersteund worden door gaas, dus al 3 gaas-hekken neergezet.

Daarnaast de doperwten. Hiervan ongeveer anderhalve rij met plantjes, afgemaakt met wat zaden. Hiervan maar 2 rijen, omdat we de doperwten voornamelijk voor de ‘leuk’  doen. De doperwten hebben als het goed is geen gaas nodig.

Naast de doperwten de kapucijners. Deze worden hoog, dus hebben wel gaas nodig. 2 rijen met plantjes neergezet en daarnaast nog 1 rij gezaaid. Bij de eerste rij plantjes staat al gaas, bij de tweede en de zaden nog niet. Dan hebben we straks ook nog wat te doen 😉 . En als laatste in de rij, een rij met tuinbonen. Hiernaast moeten ook nog 2 rijen met zaden komen, maar dat doen we volgende week.

We zijn wel bang dat de zaden opgegeten gaan worden door muizen en/of vogels, en die vogels schijnen ook de jonge plantjes lekker te vinden. Tegen de vogels heb ik daarom plastic aan de stokken gebonden, zodat ze hopelijk afgeschrikt worden door het gewapper. Aan de muizen kunnen we niets doen, dus ben heel benieuwd.

En het idee was om in het volgende bed de kolen te planten, maar omdat dit bed nu vol is en de sperzibonen er nog in moeten, hebben we maar een bed overgeslagen. De voorgezaaide kolen zijn nog niet groot genoeg, maar we hadden 4 groene koolplantjes meegenomen en die staan er nu in. De voorgezaaide kolen heb ik trouwens vanmiddag wel uitgedund. Ik had er al een aantal verspeend, dus die stonden alleen in een bakje, maar de bak waar ze uit kwamen, daar stonden er nog wel 10 in een potje. Hiervan 1 laten staan en de rest afgeknipt. Deze waren wel allemaal verder dan de verspeende kolen, dan zie je dat ze toch een klein opdondertje krijgen van het verspenen. Maar ze zien er allemaal wel goed uit een de eerste echte bladeren zitten er bij de meeste al aan.

 

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top