Dagboek maart 2017

Zo 5 maart – Knoflook en aankleding

De knoflook moet de grond al in (als het goed is), dus 2 rijtjes tenen neergezet. De grond is nog wel erg nat. Redelijk goed door te harken met de 3-tand, maar je moet er niet per ongeluk een stap op zetten, want dan is het daar geen doorkomen meer aan. Maar de knoflook lekker verwend met een laagje eigen compost, dus dat moet goed komen.

‘s Middags met dochterlief (9) lekker aan de klus geweest om de tuin verder een beetje leuk te maken. Iets wat manlief totaal niet belangrijk vindt, maar ik dus wel 🙂 Het ging om de picknicktafel. Ik wilde hem graag op stenen. In de oude tuin stond hij gewoon op de klei en waar gewoon klei is, is ook onkruid. Dat kan je natuurlijk gewoon bijhouden, maar we hebben al genoeg bij te houden vind ik. Omdat overal waar stenen liggen het water niet weg kan, is een extra stuk tegel van 2×2 misschien niet zo’n goed idee. Ook omdat we al niet genoeg stenen hebben om alle paden te leggen zoals we graag willen. Dus bedacht dat we wel een stuk worteldoek met houtsnippers konden doen. En met hulp van dochterlief (die 6 zakken houtsnippers en 3 zakken potgrond naar de tuin heeft gebracht met de kruiwagen) hebben we een heel mooi plekje gemaakt.

Aan de zijkant komt nog een tegelpad de tuin in, dus dat wordt nog afgewerkt.

We hebben ook naast de compostbak een ‘plantjes bak’  gemaakt voor de gezelligheid. Dochterlief heeft hier netjes de viooltjes in geplant en we gaan hem nog verder volmaken. De lavendel die je ziet, komt ook nog uit de oude tuin. Stond ook erg nat, dus ben benieuwd of deze het nog gaan doen.

Maar ik word er al heel blij van als ik dit zie 🙂

 

Klik om een reactie te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top